Plaatsing naamplaatjes op de Muur tegen Geweld. op zaterdag 20 mei 2017

Vandaag waren ruim200 nabestaanden en genodigden uit het hele land aanwezig om het plaatsen van 10 nieuwe naamplaatjes op de Muur tegen Geweld bij te wonen. Tijdens het programma in de tent werden toespraken en gedichten afgewisseld met vioolmuziek, gespeeld door studenten van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Jan van Kleeff, voorzitter Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers (FNG) refereerde aan de fusie Stichting Dag Herdenken Geweldslachtoffers (DHG) en Nationale Stichting Muur tegen Geweld (NSMG), waaruit de nieuwe Stichting Herdenken Geweldslachtoffers (SHG) is ontstaan. De SHG verzorgd nu naast de DHG nu ook het beheer en onderhoud van het monument, waaronder ook het plaatsen van de naamplaatjes. Cor Sterkenburg, penningmeester SHG las het gedicht “Dagen zonder jou” Burgemeester Roger de Groot, gemeente De Wolden, refereerde in zijn toespraak aan het ontstaan van het monument in zijn gemeente en het belang voor de nabestaanden.
Loes Soepnel heeft haar speciaal voor deze geschreven gedicht voorgedragen. Later op de middag bevestigde zij ook een naamplaatje aan het monument voor haar echtgenoot Niek Soepnel.

Namens het Ministerie van Veiligheid en Justitie sprak mevrouw Henrike Karreman. Zij bedankte in haar toespraak de aftredende bestuursleden NSMG voor hun werkzaamheden voor de Muur tegen Geweld en wenste het nieuwe bestuur succes met haar werkzaamheden.

2 leden van de familie Lampers hebben tijdens hun lezing stilgestaan bij het overlijden van hun ouders in de nacht van 19 op 20 mei 2016, precies 1 jaar geleden.

Er zijn 10 nieuwe naamplaatjes aangebracht en er is 1 vervangen. Na het plaatsen werden alle 130 namen die nu op het monument staan voorgelezen, gevolgd door 1 minuut stilte.

Bij de naam van het monument ” Het Onbevattelijke” zijn bloemen gelegd namens:

– Alle nabestaanden en FNG door Mariet Kraus en Jack Keijzer. – Gemeente De Wolden door Burgemeester Roger de Groot. – Ministerie van Veiligheid en Justitie door Henrike Karreman en Candide Fortuin.

Namens bestuur SHG Rikus Scholing

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*